Informatie huisbezoek,
 
AANKOMST SINTERKLAAS
Als Sinterklaas en zijn pieten aankomen is dat natuurlijk heel spannend, Wij verzoeken u dan ook dat een volwassene de deur open maakt en dat de rest binnen in de kamer blijft met een gesloten deur. Dit is in verband met het overhandigen van het informatie voor in het grote boek en de cadeaus, ook kunt u dan nog aangeven waar de rest van de cadeaus staat.

HET GROTE BOEK
Sinterklaas zal op basis van de door u aangeleverde informatie een verhaal vertellen over het kind. Gebruik bij het aanleveren steekwoorden. De Sint maakt met zijn eigen woorden een verhaal, dan lijkt het niet alsof hij een verhaaltje leest uit het boek. 
Bijvoorbeeld: Linda 5 jaar, nieuwe school, zwemdiploma A, lust geen prei
U kunt het via mail aan leveren na dat u een bevestiging heeft ontvangen.

DE STOEL VAN SINTERKLAAS 
Sinterklaas zit het liefst op een hoge stoel met een rechte leuning. Dat zit gemakkelijk en is ook mooier bij het maken van goede foto's. U kunt natuurlijk ook voor het bezoek van de goedheiligman de stoel versieren dit is een leuke bezigheid. Het versieren van de stoel is niet nodig. versier de stoel niet met crêpe papier! Dit vlekt heel erg, vooral als het buiten regent en de mantel van Sinterklaas nat is geworden. Wilt u de stoel toch versieren, gebruik dan plastic vlaggetjes en/of ballonnen.  

FOTO EN VIDEO-OPNAMEN 
Wij begrijpen best dat die ene van uw kind voor het eerst bij Sint op schoot heel belangrijk is. Forceer dit echter niet. Dwing kinderen niet, laat ze zelf kiezen of ze bij de Sint willen zitten. Tijdens het bezoek zijn er genoeg momenten voor mooie foto’s of leuke video-opnamen. 

ZOU SINT AL ONDERWEG ZIJN ? 
Begin niet uren van tevoren al met zingen. Vertel niet aan de kinderen “nog drie uur, dan komt Sint”. Maak de kinderen niet nerveus. Ook kan het voorkomen dat de Sint of zijn Pieten vertraging heeft opgelopen. houd hier rekening mee met het boeken van de Sint of zijn pieten. 

IEDER KIND EEN CADEAU 
Tijdens het bezoek van Sint is het leuk als ieder kind één cadeau ontvangt. Het spreekt voor zich dat de cadeaus die Sint uitdeelt van gelijke waarde zijn. Dus niet de één een chocoladeletter en de ander een dure pop. We vragen de inpakpieten één zak, mand of doos apart te houden met voor ieder kind één cadeau, de andere cadeaus zullen de Pieten aan het einde van het bezoek op gepaste wijze achterlaten.

NAAM VERMELDEN OP EEN CADEAU 
Plak een stikker op het cadeau en schrijf hier in HOOFDLETTERS de naam leesbaar op. 

SINT EN PIET DRINKEN GEEN ALCOHOL 
U hoeft het niet te vragen. Sint en Piet brengen de dagen in Nederland nuchter door. Een glaasje fris is lekker maar een borrel slaan wij resoluut af. 

BETALING
Na het einde van het bezoek kunt u het afgesproken bedrag in een gesloten envelop voorzien van postcode en huisnummer aan een van de pieten geven. Let op Wij kunnen niet wisselen.
 

© 2002 - 2019 Sinterklaas Roermond

 
     
Sinterklaas en Zwarte piet brengen bezoeken in heel Limburg en omstreken dus ook in: Roermond Weert Maastricht Venlo Sittard Swalmen Reuver Belfeld Horst Horn Beegden Geleen Maasniel Herten Herkenbosch Donderberg Roerdalen Merum Tegelen Maasbree panningen Born Helden velden Boxmeer Maasbracht Maaseik Kinrooi Stamproy Boukoul Kemp